Képviselőfánk recept

Képviselőfánk

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
6228

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!

Azért jó ez a krém, mert a farsangi fánk sütésekor megmaradt tojásfehérjéket itt fel tudjuk használni.

Ingyenesen letölthető sütés nélküli sütemény receptek!




A recept hozzávalói ( személyre)

Égetett fánktészta:

  • 2 dl víz
  • csipet só
  • 10 dkg zsiradék
  • 20 dkg liszt
  • 5 db tojás

A krémhez:

  • 1 csomag főzős vaníliapudig
  • ízlés szerinti cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojásfehérje

Elkészítés

Elkészíthetjük a fánkot. Én egy rendes adag képviselőfánk tésztát készítettem. 2 dl víz, csipetnyi só, 10 dkg zsiradék, 20 dkg liszt. A vízben felolvasztottam a margarint, belekerült a só, és amikor forr a víz beletesszük a lisztet, addig kevergetjük, míg a lábas oldalától elválik, de vigyázzunk, hogy le ne égjen. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként beledolgozzuk az öt darab tojást.

A három tojás fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és egyenként teszünk bele három lapos evőkanál kristálycukrot, amivel jó keményre verjük. Félretesszük. 3 dl hideg vízben elkeverünk 2 evőkanál kristálycukrot, és a vaníliáscukrot, valamint a pudingport, és tűzre téve felfőzzük.

Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojásfehérjéből vert habot, majd visszatesszük a tűzre, takaréklángon, állandó keverés mellett, átfőzzük, vigyázzunk, hogy le ne süljön. Beletöltjük a fánkokba a kész krémet. Amennyiben valaki fokozni kívánja még a sütemény értékét, tejszinhabbal teheti. Enyhén leporcukrozzuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Képviselőfánk recepthez kapcsolódó receptek

Képviselőfánk

Képviselőfánk

Azért jó ez a krém, mert a farsangi fánk sütésekor megmaradt tojásfehérjéket itt fel tudjuk használni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés