Ketchup házilag, téli hozzávalókból recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Ízek Blogja

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
243

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1 l jó minőségű paradicsomlé
  • 1 db kisebb zellergumó vagy kb. 6 zellerszár
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk borecet
  • 1 ek méz
  • 2 szem zöldbors
  • 1 szem feketebors
  • 1 csipet só
  • 1 csipet kakukkfű

Elkészítés

A paradicsomlevet a zellerrel forraljuk össze, és ha már forr, keverjük hozzá a méz és a borecet kivételével az összes hozzávalót. Ha besűrűsödik, el is készültünk vele. Ekkor adjuk hozzá a borecetet. Ha teljesen kihűlt, keverjük hozzá a mézet és már fogyaszthatjuk is.

Hűtőben tárolva maximum 2 hétig áll el.

Azt hiszem, minden gyereknek vannak majonéz és ketchup korszakai. Nálunk az elmúlt éveket a magyar átlag majonézfogyasztásának túlszárnyalása jellemezte, már ami gyermekem étkezési szokásait illeti. Lassan fél éve iskolás és úgy látszik, az új időszak új szokásokat hozott. Merthogy szeptember óta szereti a ketchupot, amit egyes egyedül a suli nagyon kedves konyhás nénijének köszönhetünk, aki jószívűen felturbózza a mezei párizsis zsömléket ketchuppal. Természetesen azóta itthon is fogy a ketchup és ha már esszük, házi készítésűt eszünk. Vagyis nekiálltam kísérletezgetni, hogy a közkézen keringő ketchup receptek közül melyik nyeri el leginkább tetszésünket. Ez utóbbi egy olyan verzió, amit friss és érett paradicsom híján, a téli időszakban is elkészíthetünk.


Ketchup házilag, téli hozzávalókból recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/receptvarazs.hu/

Ketchup házilag, téli hozzávalókból

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés