Kinder Pingui szelet házilag recept

Kinder Pingui szelet házilag

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
nikus5

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
109086

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!

Egyik kedvencem a címben is található finomság, nagyon örültem, mikor rátaláltam, hogy ezt nagyobb számban is el tudom itthon készíteni.

Ingyenesen letölthető sütés nélküli sütemény receptek!




A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál meleg víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A tejszínes krémhez:

  • 5 dl tejszín (édes, növényi készítmény)
  • 1 evőkanál zselatin
  • 0.5 kávéskanál vanília aroma

Csokoládés krém:

  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 1 evőkanál víz
  • 15 dkg csokoládé

Bevonat:

  • 1 evőkanál víz
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet.

A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatint készítsük el. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.Verjük kemény habbá.

Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.

Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni!

Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.

A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk.

Kinder Pingui szelet házilag recepthez kapcsolódó receptek

Kinder Pingui szelet házilag

Kinder Pingui szelet házilag

Egyik kedvencem a címben is található finomság, nagyon örültem, mikor rátaláltam, hogy ezt nagyobb számban is el tudom itthon készíteni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kinder Pingui szelet házilag recepthez

virdzsy0707 - 2014. január 11.
Szia.
Elkészítettem ezt az isteni sütit,nagy sikere volt :)
Még anyósomnak is ízlett. :D
ebelle - 2013. október 06.
Szia!
Hány cm-es tepsiben sütötted a lapokat?
thumb
Receptvarázs - 2013. február 04.
Kedves Medizini! 6 darab kell hozzá, valamiért átmenetileg nem látszódott. Jó sütést kívánunk! receptvarázs
medizini - 2013. február 03.
Meg tudná nekem valaki mondani hogy hány tojásból készül a tésztája? Előre is köszönöm. Erika
Margó - 2012. május 25.
Elkészitettem és isteni volt ! Könnyü és nagyon finom!
thumb
Jámborné Budai Mónika - 2011. november 15.
Nagyon jó kis recept,én is elkészítettem és nagyon finom volt. Nagy sikere volt a családban. Legközelebb megpróbálom tortaként elkészíteni, a lányom szülinapjára. Az én pingui szeletem ilyen lett,itt meglehet nézni. http://bibimoni.blogspot.com/2011/11/kinder-pingui-szelet-hazilag.html
Erzsi - 2011. november 14.
Nekem kérdésem lenne. A csokis krémhez milyen csokoládét használjunk? Ét, vagy tejcsokit? Csak mert a bevonatnál meg van jegyezve, hogy étcsoki, de a krémnél nincs. Köszi ha valaki tud válaszolni.
Rita - 2011. július 18.
Talán egy pici méz kéne még hozzá, hogy ugyan olyan legyen (: de amúgy teljesen finom!
FAZEKAS BERNADETT - 2011. május 16.
ÉN IS ELKÉSZÍTETTEM, NAGYON JÓL SIKERÜLT, SZÉPEN ÖSSZEÁLLÍTHATÓ SÜTEMÉNY ÉS ISTENI FINOM. BÁR ÉN A TÉSZTÁJÁT MÉG NYERSEN KÉT FELÉ VETTEM ÉS ÚGY SÜTÖTTEM MEG NORMÁL MÉRETŰ TESIBE. NAGY SIKERE VOLT A CSALÁDBAN. MINDENKINEK CSAK AJÁNLANI TUDOM EZT A RECEPTET.
Évi - 2011. május 12.
Ja én normál tepsit használtam a tésztát két adagban és a bevonathoz már inkább csak olajat ajánlanék a csoki mellé különben nagyon vajas. Legalább is nekem. Illetve normál tepsiben szerintem elég a csokikrém adag kb fele.... mert kicsit vastag lesz nem olyan szép vékony de minden más tökéletes. :=)
Évi - 2011. május 12.
Márti köszi, a titok a türelmes hűtés és kenés. :)
thumb
vajdamarta - 2011. május 11.
Évi, megnéztem. Gratulálok, sokkal szebb lett, mint az enyém, amit nem töltöttem fel anno. Kedvet kaptam tőled, h. hétvégére még egyszer belefogjak:).
Évi - 2011. május 11.
Na én ma csináltam meg. Nagyon fini lett. Én is zselatin fixel csináltam, parmalat tejszínt ne használjatok hozzá! A csoki mennyiség a tetejére nekem kicsit sok lett és inkább olajat teszek bele legközelebb nem vajat, mert az olaj semlegesebb. Itt a kép milyen lett, hát ha valaki még kedvet kap. :) http://kephost.hu/index.php?m=kepek&f=1091480"> Remélem jól látszik :)
magdianyus - 2011. május 01.
Sziasztok! Kipróbáltam és elsőre ilyen lett... a családomnak nagyon ízlik...:) Ennél nincs nagyobb elismerés...:) http://kepfeltoltes.hu/view/110501/kinder_szelet_www.kepfeltoltes.hu_.jpg