Királyréti sült kacsa birsalmás káposztával. recept

Királyréti sült kacsa birsalmás káposztával.
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
198

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Márton napi ételünk, nem libából, hanem kacsacombból készült
4 személyre

  • Hozzávalók:
  • 6 db pecsenye kacsacomb
  • 1 kanál só
  • 1,5 dl tej
  • kevés őrölt bors
  • A körethez:
  • 1 kg fejes káposzta
  • 2 közepes birsalma
  • 2 ek barna nádcukor
  • 2 ek olaj
  • só, csipet fahéj,és őrölt kömény
  • 1-2 ek balzsamecet
  • Szarvasgombás krokettet adunk mellé.

Elkészítés

A kacsacombot besózzuk,állni hagyjuk, hogy jól átjárja a só. tepsibe rakosgatjuk, megborsozzuk, és fóliával letakarva sütjük.Félidőben leöntjük a zsírját, és leöntjük a tejjel. Zsírjára sütjük már fólia nélkül, és szép aranybarnára pirítjuk a bőrét. A káposztát vékonyra csíkozzuk, és besózzuk.Aztán kicsavarjuk a levétől, és a barna cukrot enyhén világosra karamellizáljuk, majd a káposztát rárakjuk. Jól keverjük össze, és fűszerezzük be.Néha kevergessük, nehogy lesüljön. A birset meghámozzuk, és előfőzzük kevés citromlével, és vízzel fűszerekkel. A kész káposztát savanyítjuk balzsamecettel. A flig puha birset a káposztához adjuk, és így tálaljuk a sült kacsacomb mellé.Nagyon ízletes zamatos köretet kapunk.Jó étvágyat hozzá!


Királyréti sült kacsa birsalmás káposztával.

Királyréti sült kacsa birsalmás káposztával.

Márton napi ételünk, nem libából, hanem kacsacombból készült

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés