Királyréti sült kacsa birsalmás káposztával recept

Királyréti sült kacsa birsalmás káposztával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
362

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Márton-napi ételünk nem libából, hanem kacsacombból készült.

1 személyre

  • 6 darab pecsenye kacsacomb
  • 1 kanál só
  • 1.5 dl tej
  • őrölt bors

A körethez:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 2 darab közepes birsalma
  • 2 evőkanál barna nádcukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet fahéj
  • őrölt kömény
  • 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

A kacsacombot besózzuk, állni hagyjuk, hogy jól átjárja a só. Tepsibe rakosgatjuk, megborsozzuk, és fóliával letakarva sütjük. Félidőben leöntjük a zsírját és meglocsoljuk a tejjel. Már fólia nélkül zsírjára sütjük, szép aranybarnára pirítjuk a bőrét.

A káposztát vékonyra csíkozzuk és besózzuk. Kicsavarjuk a levét, és a barna cukrot világosra karamellizáljuk, majd a káposztát rárakjuk. Jól keverjük össze, és fűszerezzük be. Néha kevergessük, nehogy lesüljön.

A birset meghámozzuk, és kevés citromlével, fűszerekkel kevés vízben előfőzzük. A kész káposztát savanyítjuk balzsamecettel. A félig puha birset a káposztához adjuk, és így tálaljuk a sült kacsacomb mellé. Nagyon ízletes, zamatos köretet kapunk. Szarvasgombás krokettet adunk mellé. Jó étvágyat hozzá!


Királyréti sült kacsa birsalmás káposztával recepthez kapcsolódó receptek

Királyréti sült kacsa birsalmás káposztával

Királyréti sült kacsa birsalmás káposztával

Márton-napi ételünk nem libából, hanem kacsacombból készült.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés