Köményes perec recept

Köményes perec

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
730

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kömény élvezet - perec formában érkezik!

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2.25 kiskanál porélesztő (2¼ kiskanál)
  • 3 dl langyos víz
  • 38 dkg liszt + a gyúráshoz
  • 2 evőkanál olívaolaj + az edénybe
  • 0.5 kiskanál nagy szemű só

A sütéshez:

  • 1 liter víz
  • 2 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • sópehely (vagy nagy szemű só)
  • édesköménymag

Elkészítés

Az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel, melegebb helyen 5 perc alatt felfuttatjuk, majd az olívaolajjal és a sóval együtt hozzáadjuk a liszthez. Alaposan összedolgozzuk, és belisztezett felületen átgyúrjuk, hogy lágy és nyúlós tésztát kapjunk.

A tésztát egy vékonyan kiolajozott edénybe teszszük, letakarjuk és meleg helyen 1 órán át a duplájára kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, majd 40 cm hosszú hengereket sodrunk belőle, perecekké hajtogatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük.

A vizet a szódabikarbónával forralni kezdjük. Egyesével hozzáadjuk a pereceket, 1 percig főzzük, majd lecsepegtetjük és visszatesszük a sütőpapírra.

A tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojással, megszórjuk a sóval és a köménymaggal, majd 12 perc alatt aranybarnára sütjük.


Köményes perec recepthez kapcsolódó receptek

Köményes perec

Köményes perec

Kömény élvezet - perec formában érkezik!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Köményes perec recepthez

Eszter - 2012. május 25.
Nem a recepthez szól a hozzászólás, hanem hitelfizetésről szól, miért csinálnak ilyeneket.