Krakkói kacsa recept

Krakkói kacsa

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
1941

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pecsenyekacsa recept ízletesen elkészítve

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




  • 2 egész pecsenyekacsa
  • 2 szem alma
  • 2 szál rozmaringág
  • 8 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 60 dkg gomba + ízlés szerint erdei gomba (tetszőleges)
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1.5 dl vörösbor

Elkészítés

A kacsák hasüregét besózzuk, belehelyezünk egy-egy almát és egy kis rozmaringot. A kacsák bőrét is átdörzsöljük egy kis sóval és rozmaringgal.

A megtisztított zöldségeket és a gombát karikára vágjuk, összekeverjük a sűrített paradicsommal, és egy sütőedényben a kacsák köré rendezzük.

Alufóliával letakarjuk, és 180 °C-os sütőben 1,5 órán át sütjük, majd a fóliát levéve további 20 percig hagyjuk pirulni.

A zöldségeket áttesszük egy főzőedénybe, hozzáadjuk a bort és némi rozmaringot, és átforraljuk. A ropogósra sült kacsákat a zöldségágyon tálaljuk.


Krakkói kacsa recepthez kapcsolódó receptek

Krakkói kacsa

Krakkói kacsa

Pecsenyekacsa recept ízletesen elkészítve

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés