Krumpligombóc leves recept

Krumpligombóc leves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
10616

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ilyen levest lehet készíteni, akkor is amikor nudlit, vagy szilvás gombócot főzünk, mert a tésztája teljesen megfelel a levesbe való gombócnak. Nagyanyám így készítette.

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 szem közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • 1 db tojás
  • zeller zöldje
  • delikát ételízesítő
  • só, bors
  • kevés zsiradék
  • kevés liszt (teljes kiőrlésű)

Elkészítés

A sárgarépát és a zöldséget tisztítás után felkarikázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk, majd felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük az ízesítőt, puhára főzzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és puhára főzzük.

A vöröshagymából, paprikából, paradicsomból, és a fokhagymából lecsóalapot készítünk, és teszünk bele jófajta őrölt pirospaprikát, borsot tetszés szerint. Felöntjük a burgonya levével, jó puhára főzzük, majd a megpuhult zöldséges levesre szűrjük. (Aki szereti a zöldségeket annak nem kell leszűrni.)

A burgonyát villával összezúzzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés petrezselyem is mehet bele, bár én ételízesítőt tettem bele, hozzáütjük a tojást, jól kikeverjük, és kevés liszttel besűrítjük. A forró levesbe kis gombócokat készítünk belőle. Amikor feljön a leves tetejére, kész.


Krumpligombóc leves recepthez kapcsolódó receptek

Krumpligombóc leves

Krumpligombóc leves

Ilyen levest lehet készíteni, akkor is amikor nudlit, vagy szilvás gombócot főzünk, mert a tésztája teljesen megfelel a levesbe való gombócnak. Nagyanyám így készítette.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Krumpligombóc leves recepthez

thumb
ibi1950 - 2012. január 29.
Kedves Kati! Mindig örömmel tölt el, ha mások is ismerik a régi magyar konyha nagyanyáink által készített ételek receptjét. Nagyon gazdaságosan, és jól főztek. Köszönöm a hozzászólást: ibi1950
Kati - 2012. január 28.
Nagyon finom leves, lehet a krumpli levebol is finom alaplet kesziteni. Az aprora vagott hagymat megpiritjuk, paprikaval meghintjuk, es a level felontjuk. A gombocokat beleszaggatjuk.
thumb
vajdamarta - 2010. november 28.
Otthoni ízek! Köszi, Ibi!