Lángos recept

Lángos

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
6744

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kétkezi munka - megvan a jutalma! Ez az igazi lángos.

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 1 csipet cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál olaj + a sütéshez
  • langyos víz

A baconös-hagymás öntethez:

  • 3 szelet pirított bacon
  • 2 db újhagyma
  • 0.75 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál bors
  • 3 dl tejföl

A csípős öntethez:

  • 1 db piros kaliforniai paprika,
  • 1 db csilipaprika,
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez

hozzákeverjük a sót, majd a közepén kialakított

mélyedésbe öntjük az élesztős és a sima tejet, egy kevés vizet és az olajat. A tésztát addig dagasztjuk, míg közepesen lágy nem lesz (ha túl száraz, tehetünk még hozzá egy kevés vizet), majd letakarjuk, és melegebb helyen fél órán át kelesztjük.

Ezután kisebb gombócokat szaggatunk belőle, és finoman

beolajozott tepsibe tesszük. Még legalább fél órán át kelesztjük, majd kézzel lángos formára nyújtjuk, és bő olajban aranysárgára sütjük.

Az öntetek hozzávalóit felaprítjuk, alaposan összekeverjük, és ízlés szerint a még meleg lángosokra kenjük.


Lángos recepthez kapcsolódó receptek

Lángos

Lángos

Kétkezi munka - megvan a jutalma! Ez az igazi lángos.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés