Lekváros derelye recept

Lekváros derelye

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2084

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Házi tészták - magyar módra!

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg friss tészta
  • 10 dkg jó minőségű szilvalekvár
  • 1 evőkanál porcukor + a tálaláshoz
  • 6 dkg darált dió

Elkészítés

A tésztát kinyújtjuk, és háromszög vagy rombusz alakú lapokat vágunk belőle. Minden második közepére 1-1 kanál szilvalekvárt teszünk, majd ráhelyezzük az üres tésztalapokat, és a széleket szorosan összezárjuk. Lobogó, enyhén sós vízben puhára főzzük.

A vízből kivéve lecsepegtetjük, majd megforgatjuk a porcukorral elkevert dióban. Forrón tálaljuk. Ízlés szerint szórhatunk még rá porcukrot.

Tipp:

Alaptészta receptje: http://www.receptvarazs.hu/receptek/tesztak/alapteszta_receptje


Lekváros derelye recepthez kapcsolódó receptek

Lekváros derelye

Lekváros derelye

Házi tészták - magyar módra!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Lekváros derelye recepthez

thumb
ibi1950 - 2011. augusztus 24.
Kedves Receptvarázs! Nagyanyámtól tanultam, és én is így készítem, hogy amikor a tésztát kisodorjuk, középen összehajtjuk, megjelöljük a felét. Kihajtva az alsó részére egyforma távolságra rakjuk a lekvárt, majd ráhajtjuk ismét a másik felét, és a kis halmok mentén ujjunkkal jól lenyomkodjuk a tésztát, ezután szétvágjuk a derelye vágóval. Szép cakkos lesz a széle, és jól össze is tapad. Csak tipp, nem kell így csinálni.