Lekváros piskótatekercs recept

Lekváros piskótatekercs
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1869

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Puha, édes, megunhatatlan lekváros sütemény!

4 személyre

  • olaj a tepsibe
  • 12.5 dkg barna cukor + a tepsibe
  • 3 db tojás
  • 12.5 dkg liszt + a tepsibe
  • 22 dkg eper- vagy málnalekvár

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Vékonyan kiolajozunk és sütőpapírral kibélelünk egy 30x50 cm-es tepsit, majd a sütőpapírt vékonyan belisztezzük és finoman megszórjuk cukorral.

A cukrot a tojással 10 perc alatt sűrűre keverjük, majd hozzászitáljuk a liszt felét, és jól összedolgozzuk.

A maradék lisztet 1 evőkanál langyos vízzel hozzádolgozzuk, majd a masszát a tepsibe kanalazzuk, egy spatulával elsimítjuk, és 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

A piskótát egy éles kés segítségével kivesszük a tepsiből, ráborítjuk egy cukorral megszórt nagyobb sütőpapírra, és lehúzzuk róla a tepsi aljáról rátapadt sütőpapírt.

A piskóta széleit levágjuk, a tetejét pedig megkenjük a simára kevert lekvárral (körben egy kis helyet szabadon hagyunk).

A piskóta felénk eső rövidebb oldalával párhuzamosan, a lap szélétől 1 cm-re bevágást ejtünk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát (így könnyebb lesz a feltekerést elkezdenünk), majd a papír segítségével szorosan feltekerjük a piskótalapot. Kihűlve tálaljuk.


Lekváros piskótatekercs recepthez kapcsolódó receptek

Lekváros piskótatekercs

Lekváros piskótatekercs

Puha, édes, megunhatatlan lekváros sütemény!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés