Mákos meggyes koszorú recept

Mákos meggyes koszorú
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
A konyha világa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2180

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egész évben készíthető, idényben friss meggyből, szezonon kívül fagyasztott vagy kompot gyümölcsből.

4 személyre

  • 35 dkg tönkölybúzaliszt világos
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 18 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg mák darálva
  • 50 dkg meggy fagyasztott
  • forma kikenéséhez zsiradék, liszt

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, vajjal habosra keverjük.

Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és 1,5 dl tejet. Alaposan összeforgatjuk.

A masszát kétfelé vesszük. Az egyék részhez keverjük a darált mákot és a maradék 0,5 dl tejet. Jól összeforgatjuk.

A koszorú formát kikenjük vajjal, liszttel megszórjuk.

Váltakozva rakunk bele 1 kanál fehér majd 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem érünk. Bőségesen megszórjuk a lecsepegtetett meggyből, majd a meggyet befedjük újabb adag tésztával. Ahol fehér volt oda mákos került és fordítva. Tetejére rászórjuk a maradék meggyet.

180°C-ra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel kb. 40-45 perc alatt megsült. Formában hagyjuk kihűlni majd lecsatoljuk a tésztáról a kuglóf koszorút.


Mákos meggyes koszorú recepthez kapcsolódó receptek

Mákos meggyes koszorú

Mákos meggyes koszorú

Egész évben készíthető, idényben friss meggyből, szezonon kívül fagyasztott vagy kompot gyümölcsből.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés