Málnaszörp recept

Málnaszörp

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
4997

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!

Forró napokon különösen frissítő az alábbi, nyers málnából készített üdítő. Szörpkészítés – otthon: a szörp gyümölcs- vagy növényi levek koncentrált oldatából és cukorból áll. Készítésére alkalmas például a ribizli, szeder, málna, egres és eper, valamint a menta és a szagos müge is. A levet friss, nyers gyümölcsből és fűszernövényből kell kipréselni, de a nyersanyagot meg is főzhetjük, ilyenkor egy kendőn keresztül szűrjük át.

Ingyenesen letölthető sütés nélküli sütemény receptek!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.2 kg málna
  • 1 kg cukor
  • 20 g citromsav

Elkészítés

A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, és zománcos edénybe téve összetörjük. Kendővel lefedve egy éjszakára hűvös helyen állni hagyjuk, majd egy ritka szövésű ruhán átszűrjük.

Belekeverjük a cukrot és a citromsavat, és kevergetve 10 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Málnaszörp recepthez kapcsolódó receptek

Málnaszörp

Málnaszörp

Forró napokon különösen frissítő az alábbi, nyers málnából készített üdítő. Szörpkészítés – otthon: a szörp gyümölcs- vagy…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés