Marhapörkölt recept

Marhapörkölt

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1727

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Németországban, de egy sor más országban is gulyásnak (Gulasch) hívják a marhapörköltet. Az étel elengedhetetlen hozzávalói a pirospaprika - lehet jó csípős is - és a hagyma.

Új, ingyenesen letölthető ebook epres süteményekkel!




  • 1 kg csont nélküli marhahús (lábszár vagy hátszín)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 db kis fej vöröshagyma
  • 3.75 dl húsleves
  • 0.5 kiskanál köménymag
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • 2.5 dl tejföl
  • 1.5 dkg liszt
  • só bors

Elkészítés

Mossuk meg a húst, töröljük szárazra, és vágjuk falatnyi darabokra. Kockázzuk fel a szalonnát. Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a hagymát. Forraljuk fel a húslevest. Forrósítsuk fel a szalonnát egy lábosban, és süssük ki a zsírját.

Adjuk hozzá a hagymát, majd a húst, és pirítsuk állandó keverés mellett kb. 4 percig. Sóval, borssal, fél kiskanál köménymaggal és 1 késhegynyi fűszerpaprikával ízesítsük.

Öntsük hozzá a húslevest, és forraljuk fel. Fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk 1 órát.

Keverjük össze a tejfölt a liszttel, és sűrítsük be vele a pörkölt levét.

Más változat. Adjunk a pörkölthöz 50 dkg hámozott és kockára vágott paradicsomot, valamint egy szétnyomott fokhagymagerezdet. 40 percnyi párolás után a liszt helyett adjunk hozzá két, kockákra vágott burgonyát.

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK
A pörköltet a marhahús különféle részeiből (bélszín, fartő, fehérpecsenye), valamint ürühúsból vagy soványabb sertéshúsból is elkészíthetjük. Fontos, hogy a húsról a bőrlebenyt és az inakat mindig alaposan távolítsuk el.


Marhapörkölt

Marhapörkölt

Németországban, de egy sor más országban is gulyásnak (Gulasch) hívják a marhapörköltet. Az étel elengedhetetlen hozzávalói a pirospaprika - lehet jó csípős is - és a hagyma.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés