Márványkalács recept

Márványkalács

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
4438

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Márványos, kakaós kalács recept

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 23 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 23 dkg vaj
  • tojás
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál tej
  • 1.25 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • zsiradék és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

Elkészítés

A kevert tésztához szitáljuk össze a lisztet és a sütőportegy tálba. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a tojásokat, a tejet és a sót.

Kézi mixer vagy robotgép habverőjével keverjük a hozzávalókat sima tésztává.

Kenjünk ki egy hosszúkás sütőformát, és szórjuk meg zsemlemorzsával. A tészta kb. kétharmadát töltsük a formába.

A maradék tésztához adjuk hozzá a kakaót, a 2 evőkanál cukrot és a 2-3 evőkanál tejet, majd jól keverjük össze.

Ezt a masszát is töltsük a formába, és terítsük rá a világos tésztára. Simítsuk el a tetejét, majd villával kissé keverjük össze a két réteget, spirálalakban haladva, felülről lefelé. Simítsuk el újra a tészta tetejét, majdsüssük a sütőben közepes hőfokon kb. 70 percig.

Tipp:

Felső/alsó láng: 180 °C Gáz: 2-3. fokozat


Márványkalács recepthez kapcsolódó receptek

Márványkalács

Márványkalács

Márványos, kakaós kalács recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés