Meggyes piskóta recept

Meggyes piskóta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4706

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Édesanyám retro piskótája, ami magas, könnyű, és neki mindig sikerült. Nekem is. Meggy helyett cseresznyével, sárgabarackkal megszórva is nagyon finom.

A recept hozzávalói ( személyre)

Nagy tepsihez:

  • 6 púpos ek liszt
  • 7 g sütőpor
  • 2 ek vanília pudingpor
  • 8 db friss tojás
  • 1 csipet só
  • 8 ek kristálycukor (2+6 ek)
  • 80 dkg magozott meggy
  • kevés liszt

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a pudingporral. A tojásokat kettéválasztjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A fehérjét mixerrel félig felverjük, beleszórjuk a sót és 2 ek cukrot. Tovább verjük, amíg fényes és nagyon kemény lesz. Nagy, mély tálban a keverőlapátokkal fehéredésig verjük a tojássárgáját a maradék kr. cukorral. Széles lapáttal lazán, de alaposan hozzákeverjük felváltva a lisztes keveréket és a habot. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, habkártyával vagy lapáttal óvatosan elegyengetjük a tetejét. Sűrűn kirakjuk a kevés lisztbe forgatott meggyel, így nem süllyed a tészta aljára a gyümölcs. A tepsit a forró sütő középső rácsára toljuk, 25 perc alatt megsütjük. Húsz perc elteltével megtapintjuk a tetejét, de előtte nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Akkor tökéletes, ha már ruganyos, és nem ’pöszörög’ a teteje.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Meggyes piskóta recepthez kapcsolódó receptek

Meggyes piskóta

Meggyes piskóta

Édesanyám retro piskótája, ami magas, könnyű, és neki mindig sikerült. Nekem is. Meggy helyett cseresznyével, sárgabarackkal megszórva is nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Meggyes piskóta recepthez

thumb
vajdamarta - 2014. január 17. 12345
Elnézést, KATIRUSSU, a 0 nem kellett volna, csak 'kevés liszt'. Mint írtam,azért, hogy megszórjuk vele vagy beleforgassuk a meggyet, így nem süllyed a tészta aljára.
katirussu - 2014. január 17. 12345
Nem ertem mennyi a "0 keves liszt".Varom a valaszt. Koszonom