Meggygaluska tejmártásban recept

Meggygaluska tejmártásban
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
638

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Édes gyümölcsös galuska tejes mártásban

4 személyre

  • 50 dkg magozott meggy
  • 6 dkg keksz (vagy piskótamorzsa)
  • 5 dkg méz
  • 4 db tojás
  • 7 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 1 rúd vanília

Elkészítés

A meggyet botmixerrel pürésítjük, összedolgozzuk a keksszel, a mézzel és 2 tojással, majd állni hagyjuk, míg a morzsa kissé meg nem dagad.

A tejet a cukorral, a kipergetett vaníliával és a vaníliarúddal felforraljuk, majd a morzsás masszából evőkanálnyi adagokban galuskákat szaggatunk bele, és keményre főzzük. A kész galuskákat kivesszük a tejből és félretesszük.

A tejet gőz fölött újból melegíteni kezdjük, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék 2 tojás sárgáját, majd ha besűrűsödött, félretesszük hűlni.

Ha már langyos, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét, és tálaláskor a galuskákra locsoljuk.


Meggygaluska tejmártásban recepthez kapcsolódó receptek

Meggygaluska tejmártásban

Meggygaluska tejmártásban

Édes gyümölcsös galuska tejes mártásban

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés