Méteres kalács (Kunta-kinte) recept

Méteres kalács (Kunta-kinte)

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Dittke

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
4964

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1.5 dl langyos víz
  • 26 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó

A krémhez:

  • 0.5 liter tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag puncs puding
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici rum
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj

Csokiöntet:

  • 2 evőkanál tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag csokipuding
  • 2 evőkanál kakaó
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

20 dkg cukrot 4 tojás sárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk a vizet és az olajat. A 26 dkg lisztet 1 csomag sütőporral elkeverjük és a tojáshoz adjuk. A 4 tojás fehérjét felverjük habnak és óvatosan hozzáadjuk a masszához. A masszát kétfelé vesszük, egyik felébe 2 csapott evőkanál kakaót keverünk. Zsírozott, lisztezett őzgerincbe sütjük 180 fokon.

Krém: A pudingokat külön-külön 2,5dl tejben megfőzzük, hűtjük. Közben 20 dkg porcukrot 20 dkg vajjal habosra keverünk, kétfelé vesszük. A kihűlt pudingokat géppel jól átkeverjük, így nagyon könnyű krémet kapunk! A pudingokhoz hozzáadjuk a kikevert vajat, és jól összekeverjük. A puncsot rummal, a vaníliát vaníliáscukorral erősítsük! A kihűlt tésztát felszeleteljük és felválltva megkenjük a krémekkel, (egy barna-egy puncs-egy sárga-egy vanília stb.) 2 rúd lesz.

Csokiöntet a tetejére: Gőz fölött 2 evőkanál tejben megolvasztunk 10 dkg vajat. A pudingot, a cukrot és a kakaót összekeverjük és a megolvadt vajhoz keverjük. Csak addig kell gőzön tartani, míg a cukor elolvad. A massza sűrű de az a jó, mert így nem szívja magába a tészta. (ha nagyon sűrű, 1 evőkanál tejjel higíthatjuk)


Méteres kalács (Kunta-kinte) recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Méteres kalács (Kunta-kinte) recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. március 07.
Nagyon jól néznek ki.megenném!
Jutka - 2013. március 07.
Na én majdnem igy készitettem el, csak hiányzott egy - két dolog belőle, de így is jó volt!most ezt íigy fogom elkésziteni,ahogy le van írva! igy biztos!!!!!