Mocskos tészta dióval recept

Mocskos tészta dióval
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2406

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az Ízőrzők műsorában láttam a minap ezt a tésztaféleséget, amit bizony gyermekkorom óta nem ettem. Sokszor a legegyszerűbb étkek nem jutnak az ember lánya eszébe. Mivel hosszúmetélt, dió, nyáron eltett baracklekvár és baracköntet volt a kamrámban, pár perc elteltével már sülhetett is a rakott édesség a kiadós déli leves mellé. Bár nem olyan ’mocskosan’, mert a szilvalekvárt barackkal pótoltam, és sütő helyett az elektromos Remoszkában, rétegesen rakottan készítettem el.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 20 dkg hosszúmetélt tészta
  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg kr. cukor
  • sárgabarack lekvár
  • 0 kevés olaj

Elkészítés

A tésztát enyhén sós, olajos forró vízben roppanósra főzzük, hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük.

Kevés olajjal kikenjük az elektromos sütőtálat, kevés cukros diót hintünk az aljára, a tészta harmadát beleöntjük, megszórjuk a dió felével, a tészta felével beterítjük, rátesszük a lekvárt, arra a maradék tésztát, majd a cukros dióval meghintjük. Bekapcsoljuk az áramot és 25 perc alatt átsütjük. A pirított dió különösen finom aromát ad a tésztának. Kis pihentetés után cikkekre vágva tálaljuk. A tetejét meglocsolhatjuk baracköntettel.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta


Mocskos tészta dióval recepthez kapcsolódó receptek

Mocskos tészta dióval

Mocskos tészta dióval

Az Ízőrzők műsorában láttam a minap ezt a tésztaféleséget, amit bizony gyermekkorom óta nem ettem. Sokszor a legegyszerűbb étkek nem jutnak az ember lánya eszébe. Mivel hosszúmetélt, dió, nyáron eltett baracklekvár és baracköntet volt…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés