Mogyorós tekercs kávé krémmel recept

Mogyorós tekercs kávé krémmel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1511

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tojásfehérje felhasználása, és egyszerű megcsinálni, más krémmel is elkészíthető, gluténmentes.

Új, ingyenesen letölthető ebook epres süteményekkel!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg darált mogyoró
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg nádcukor darálva

A krémhez:

  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin fix por
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1.5 dl lefőzőtt krém

Elkészítés

A tojásfehérjét keményre felverjük a nádcukorral együtt, amikor már kemény lesz, akkor beletesszük a darált mogyorót és az étkezési keményítőt. (így gluténmentes is a recept) Kb. egy 32-40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Amikor megsült a tésztánk hagyjuk kihülni egy kicsit, és húzzuk róla le a sütőpapírt, és hideg vízes konyharuhát teszünk rá és megfordítjuk majd feltekerjük úgy, hogy a konyharuha ne tekeredjen bele. A habtejszínt felverjük keményre, hozzáadjuk a porcukrot majd a zselatin fix port és a végén az 1,5 dl kávét. A feltekert tésztát megkenjük a krémmel és bevonjuk olvasztott csokoládéval.

Ha valaki nem szereti a kávé krémet, akkor mascaponét elkever 1 dl tejszínnel, amelyet habosra keverünk és hozzáadunk 10 dkg olvasztott csokoládét. Ezzel a krémmel is meg lehet tölteni. Egyszerű a recept elkészítése is.


Mogyorós tekercs kávé krémmel recepthez kapcsolódó receptek

Mogyorós tekercs kávé krémmel

Mogyorós tekercs kávé krémmel

Tojásfehérje felhasználása, és egyszerű megcsinálni, más krémmel is elkészíthető, gluténmentes.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés