Narancsos kacsasült. recept

Narancsos kacsasült.

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

160 perc

Megnézték:
106

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!

A szép pirosra sült kacsa a naranccsal nem csak nagyon finom, hanem igazi ünnepi fogás.

Ingyenesen letölthető sütés nélküli sütemény receptek!




  • 1 db kacsa (v. kacsacombok)
  • 5 db narancs
  • 1-1,5 dl édes fehérbor
  • kacsazsír
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • őrölt fehérbors
  • 3 szem borókabogyó
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 1 tk keményítő
  • méz

Elkészítés

Az egész kacsát feldarabolni, majd a zsírosabb bőrös részeket lefejteni és egy serpenyőbe pici vizet aláöntve kisütni. (így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk)

A sütésre szánt részeket besózni, majd az elkészített pácba jól beleforgatni és párórát állni hagyni. (én este pácoltam be és egész éjjel a hűtőben pihent)

Pác készítése:

A kisült zsírt hagyni kihűlni, majd ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehérborssal jól összekeverni.

A besózott húst, jól beleforgatni, majd lefedve párórát pihentetni.

Egy tepsibe egymásmellé helyezni a bepácolt húst, majd rányomni két narancs levét, és aláönteni a bort. Beletenni a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsi tetejét alufóliával lefedni.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. másfél óra alatt puhára párolni.

Ekkor levenni a fóliát, majd a hús mellé tenni a feldarabolt narancsokat. (a narancsokat éles késsel meghámozni úgy, hogy a fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta)

A húst olvasztott mézzel vékonyan megkenni, majd visszahelyezni a sütőbe és szép pirosra sütni.

Amikor a hús már szép piros és a narancs is kellően megpárolódott, kivenni a sütőből és kiszedni a zsíros szaftból. Fóliával lefedni és melegen tartani.

A visszamaradt szaftról óvatosan leszedni a zsírt.

Egy teáskanál keményítőt simára keverni egy pici vízzel, majd a szaftot visszatenni a tűzre, beleönteni a keményítőt és állandó kevergetés mellett kicsit besűríteni.

Tálaláskor tányérra helyezni a húst és a narancsot, majd a besűrített szafttal meglocsolni. Köretként kínálhatunk mellé krumplipürét, vagy tejszínben sült sárgarépát.

Narancsos kacsasült.

Narancsos kacsasült.

A szép pirosra sült kacsa a naranccsal nem csak nagyon finom, hanem igazi ünnepi fogás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés