Nyári paradicsomos csibemell recept

Nyári paradicsomos csibemell

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2281

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!

Nyári grillezéskor gyorsan elkészül ez az egyszerű, illatos szósz friss, édes paradicsomból, amit nem csak húsok mellé, de kifőtt tésztára halmozva, sok reszelt sajttal is tálalhatunk.

Ingyenesen letölthető sütés nélküli sütemény receptek!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg koktélparadicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej főző hagyma
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál friss kakukkfűlevél
  • 1 evőkanál rozmaring
  • 1 evőkanál snidling

A húshoz:

  • 4 db fél csibemell
  • 1 evőkanál szezámolaj vagy tökmagolaj
  • sómentes sültcsirke fűszer
  • kevés só

Elkészítés

Kevés olajba forgatjuk az apró paradicsomot és a 8 részbe vágott nyári hagymát. Együtt a forró grill-lapra helyezzük, a paradicsom héjának ráncosodásáig sütjük. Botmixerrel kissé pürésítjük, darabosra törjük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és rozmaringlevélkékkel illatosítjuk. Tálaláskor forrón a sült csibemell szeletek alá és fölé halmozzuk, aprított snidlinggel körbe szórjuk.

A csibemellet este olajjal kevert fűszerpáccal bekenjük, állni hagyjuk benne. Felhasználás előtt kicsit megsózzuk, majd a paradicsom mellett grillezzük vagy grilltálban ruganyosra sütjük, s ha kész, pár percnyi pihentetés után vastagabbra szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta

Nyári paradicsomos csibemell recepthez kapcsolódó receptek

Nyári paradicsomos csibemell

Nyári paradicsomos csibemell

Nyári grillezéskor gyorsan elkészül ez az egyszerű, illatos szósz friss, édes paradicsomból, amit nem csak húsok mellé, de kifőtt tésztára halmozva, sok reszelt sajttal is tálalhatunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés