Őszibarack recept

Őszibarack

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1176

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!

Nagyon szép süti, akár húsvétra is elkészíthetjük. Mindig nagy keletje van.

Ingyenesen letölthető sütés nélküli sütemény receptek!




  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojássárga
  • 2 dl tej
  • 75 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 4 dl tej
  • 15 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • kevés rum

A díszítéshez:

  • vérnarancs aroma
  • porcukor
  • zöld marcipán
  • szegfűszeg

Elkészítés

A sütőtepsit kibélelem sütőpapírral.

A tésztát géppel bedagasszuk, majd addig pihentetjük, amíg a diótölteléket elkészítjük a hozzávalókból. Ezután a tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, és a tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságba, hogy sülés közben össze ne érjenek. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük, világos színűre.

Ha kihűlt a tészta, karalábé vájóval a közepét kivesszük, helyes kerek formájú legyen. Ebbe kerül a töltelék, de a tészta maradékokból a diótöltelékbe is keverünk. A töltelék inkább lágyabb, de formázható legyen. Kettőt összeragasztunk, és tálcára tesszük. Másnap folytatjuk, mert addigra megköt a barackunk, a tölteléktől. Vérnarancs aromába mártjuk, majd porcukorba többször is. Szegfűszeggel fogatjuk a marcipán leveleket a vájatba, hogy megtartsa őket. Tálcán kínáljuk.

Tárolás: Letakarva, hogy ne száradjon meg. 1 hétig jól eláll.

Őszibarack recepthez kapcsolódó receptek

Őszibarack

Őszibarack

Nagyon szép süti, akár húsvétra is elkészíthetjük. Mindig nagy keletje van.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés