Paradicsomos-garnélás tészta sült zöldségekkel recept

Paradicsomos-garnélás tészta sült zöldségekkel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1530

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rizs- és a kukoricatészta a gluténérzékenységben szenvedők számára ideális táplálék. Ugyanúgy kell elkészíteni, mint a búzalisztből készült tésztát, az íze is hasonló, és mindenféle formában gyártják. Ezt az ínycsiklandó, zamatokban bővelkedő ételt ropogós zöldsalátával tehetjük komplett fogássá.

Új, ingyenesen letölthető ebook epres süteményekkel!




  • 25 dkg rizs- és kukoricatészta, orsó alakú
  • 2 db nagy, piros húsú paprika kicsumázva, széles csíkokra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 16 db nyers tigrisgarnéla
  • 1.2 dl passata (passzírozott paradicsom)
  • 2 evőkanál vermut vagy száraz sherry
  • 2 evőkanál apróra vágott friss korianderzöld

Elkészítés

Egy nagy lábasban forraljunk enyhén sós vizet. Főzzük benne puhára a tésztát (8–10 percig, vagy a csomagoláson feltüntetett ideig).

Közben egy bordázott aljú öntöttvas serpenyőt (grillserpenyőt) forrósítsunk fel. Tegyük bele a csíkokra vágott paprikát, és süssük 3 percig mindkét oldalukon, hogy kissé megszenesedjenek. Vegyük le a tűzről, rakjuk át egy tálba, öntsük rájuk az olajat, rázzuk össze, hogy bevonja őket, majd letakarva tegyük félre.

A serpenyőt újra hevítsük föl, és hirtelen süssük ki benne a rákokat, mindegyik oldalukat kb. 1 percig, hogy rózsaszínűvé válva jól átforrósodjanak. Rakjuk őket a sült paprikák mellé.

A kifőtt tésztát borítsuk szűrőbe, hagyjuk, hogy jól lecsorogjon a leve. Öntsük a lábasba a passatát és a szeszt, majd kis lángon 1 percig melegítsük az elegyet.

Tegyük vissza a tésztát a lábasba a sült paprikával, a garnélákkal és az apróra vágott korianderrel együtt. Ízesítsük tetszés szerint, jól forgassuk meg a paradicsompasztás-alkoholos elegyben, és máris tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 328 kcal, 1368 kJ; 16 g fehérje; 4 g, zsír, ebből 0,5 g telített; 58 g szénhidrát, ebből 10 g cukor,; 4 g élelmi rost; 213 mg nátrium; 12 dkg zöldség


Paradicsomos-garnélás tészta sült zöldségekkel

Paradicsomos-garnélás tészta sült zöldségekkel

A rizs- és a kukoricatészta a gluténérzékenységben szenvedők számára ideális táplálék. Ugyanúgy kell elkészíteni, mint a búzalisztből készült…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés