Párolt, vagy dinsztelt káposzta recept

Párolt, vagy dinsztelt káposzta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
5793

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindig bajban vagyok vendéglőkben a köretekkel. Tisztelet a kivételnek, de íztelennek találom. Imádom a dinsztelt káposztát, és amikor kacsát sütök, elmaradhatatlan köret. Ezt a receptet a nagyanyámtól tanultam. Nem lehet elrontani. Szeretettel ajánlom a káposztaimádóknak, és másoknak is.

Új, ingyenesen letölthető ebook epres süteményekkel!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg édes káposzta
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • pici őrölt kömény
  • bors
  • jó minőségű (szegedi házi) pirospaprika
  • 2.5 evőkanál ecet (20%)
  • 2 evőkanál cukor vagy xilit édesítő
  • olaj vagy zsír a dinszteléshez

Elkészítés

A káposztát vékonyan legyaluljuk, és enyhén besózva félretesszük. Megpucoljuk a vöröshagymát, kettő evőkanál kacsazsíron üvegesre pároljuk. A tűzről levéve, kerülnek bele a fűszerek: kömény, bors, pirospaprika, és erre tesszük rá a káposztát. Jól átkeverjük, és visszatesszük a tűzre. Fedő alatt pároljuk, és ízesítjük az ecettel, a cukorral, vagy a cukrot helyettesítő édesítővel. Az ecet azért kell, hogy a káposzta szálas maradjon. (Nagyanyám szokta mondani:"ne szapuljon szét").

Természetesen mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítse. Ki édesebben, ki savanyúbban szereti. Körülbelül 10 perc párolás elegendő. Más frissen sült hús mellé is kiváló köret, kiegészítővel is (pl. sült burgonya, sós vízben főtt burgonya) ilyenkor nem kell külön savanyúság. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Párolt, vagy dinsztelt káposzta recepthez kapcsolódó receptek

Párolt, vagy dinsztelt káposzta

Párolt, vagy dinsztelt káposzta

Mindig bajban vagyok vendéglőkben a köretekkel. Tisztelet a kivételnek, de íztelennek találom. Imádom a dinsztelt káposztát, és amikor kacsát sütök, elmaradhatatlan köret.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Párolt, vagy dinsztelt káposzta recepthez

hjutka - 2011. október 21.
Kérdésem van!!! Mi az a xillit? én még nem is hallottam róla, hol kapható és mennyiért??? Drága? Köszi a választ előre is! Ha lehet az e-mailra válaszolj kérlek, mert itt nem mindig és nem mindig jól ismerem ki magam! Köszi előre is! Jutka
serci - 2011. október 20.
A xillit tényleg nagyon jó cukor helyett! Én régebben nyírfacukrot vettem,de ez is ugyanolyan jó,viszont harmadával olcsóbb. Paprikából próbálj egyszer kalocsait,nagyon fain!
bankiani - 2011. október 11.
Ibike! Ez nagyon jó recept, gyerekkoromban én is sokat ettem, főleg disznóvágáskor a sült pecsenyéhez, örülök, hogy feltetted, meg is jutalmaztalak ezért. Köszi. Üdv. Anikó.