Pásztorpite (shepherd’s pie) recept

Pásztorpite (shepherd’s pie)

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
4059

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy igazi brit klasszikus: a pásztor pite, eredeti nevén Shepherd's pie.

Karácsonyi ehető ajándékok

Ingyenesen letölthető e-book!

Karácsonyi ehető ajándékok - Ingyenesen letölthető e-book!

Név: *

email cím:

Elfogadom a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot

  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db zellerszár
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 10 dkg vörös lencse
  • 2 szál zsenge póréhagyma
  • 50 dkg darált bárányhús
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 4 dl erős húsalaplé
  • 1 evőkanál Worcester-szósz
  • só, bors

Továbbá

  • 2.5 dkg vaj
  • 50 dkg pasztinák
  • 1 dl tej
  • 50 dkg burgonya (lisztes fajta)

Elkészítés

Tisztítsuk meg a vöröshagymát és a répát. A hagymát vágjuk apróra, a répát kockázzuk fel. Tisztítsuk és mossuk meg a zellerszárat és a póréhagymát. Az előbbit vágjuk vékony szeletekre, az utóbbit vékony karikákra.

Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábosban, és fonnyasszuk a vöröshagymát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a darált húst, majd pirítsuk barnára és morzsalékosra. Adjuk hozzá a répát, a zellerszárat és a póréhagymát is, és pirítsuk az egészet együtt még 2-3 percig.

Keverjük hozzá a Worcester-szószt és a paradicsompürét. Ízesítsük sóval és borssal. Adjuk hozzá a lencsét, majd az alaplét. Forraljuk fel, és alacsony hőfokon, fedő alatt pároljuk az egészet kb. 25 percig. Közben időnként keverjük meg. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük hozzá a petrezselymet.

Közben hámozzuk meg a burgonyát és a pasztinákot, majd vágjuk mindkettőt kis kockákra. Főzzük őket puhára forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt. Öntsük le róluk a főzővizet, hagyjuk a gőzt eltávozni, majd tegyük a zöldségeket egy tálba. Melegítsük meg a tejet, olvasszuk fel benne a vajat, majd egy krumplitörő segítségével pépesítsük a burgonyát és a pasztinákot. Közben keverjük hozzá a vajas tejet. Sózzuk, borsozzuk.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőnél 180 °C, gázsütőnél 3.-4. fokozat). Kanalazzuk a ragut egy tűzálló tálba, terítsük a tetejére a pürét, és süssük a sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára. Forrón tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 640 kcal (2669 kJ), 43 g fehérje,28 g zsír, 53 g szénhidrát


Pásztorpite (shepherd’s pie) recepthez kapcsolódó receptek

Pásztorpite (shepherd’s pie)

Pásztorpite (shepherd’s pie)

Egy igazi brit klasszikus: a pásztor pite, eredeti nevén Shepherd's pie.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés