PETRE ROMAN recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
kato

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3933

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon fincsi sütemény érdemes kipróbálni.

Karácsonyi ehető ajándékok

Ingyenesen letölthető e-book!

Karácsonyi ehető ajándékok - Ingyenesen letölthető e-book!

Név: *

email cím:

Elfogadom a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál darált dióbél
  • 1 csomag sütőpor

A pergelt cukorhoz:

  • 20 dkg cukor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 25 dkg Rama margarin
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 db tojássárga
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vanília
  • 1 csomag pudingpor

A glazurhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg pergelt dióbél,vagy csokoládédara

Elkészítés

8 tojás fehérjét 12 evőkanál cukorral felverünk kemény habbá, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a 8 evőkanál lisztet, a 8 evőkanál darált dióbelet és a sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és megsütjük. Mikor kihűlt kettévágjuk.

A 20 dkg cukrot megpergeljük karamell színűre és még melegen az alsó lapra csurgatjuk. Gyorsan kell dolgozni a pergelt cukorral mivel, a pergelt cukor hamar megkeményedik.

A 4 dl tejből, a 3 tasak vaníliából, a porcukorból és a tojások sárgájából meg a pudingporból pépet főzünk, mikor kihűlt összevegyítjük a margarinnal. Ezt a krémmel töltjük meg a piskótát.

A tetejére a 2 tojás fehérjéből a cukorral gőz fölött kemény habot verünk, rákenjük a tésztára és a hab tetejére pergelt dióbelet vagy csokidarát szórunk.


A kép nem található/var/www/receptvarazs.hu/

PETRE ROMAN

Nagyon fincsi sütemény érdemes kipróbálni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) PETRE ROMAN recepthez

kato - 2010. április 02.
Elnézést kérek de a PETRE ROMAN sütireceptböl kimaradt krémnél a pudingpor amit a tejjel,a vvaniliával a porcukorral és a tojások sárgájával kell pépet fözni