Pogácsa (nagyon finom, puha) recept

Pogácsa (nagyon finom, puha)

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Agica40

Nehézség:

Elkészítési idő:

160 perc

Megnézték:
6412

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi krumplis pogácsa recept!

A recept hozzávalói ( személyre)

Kovász:

  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál liszt

A tésztához:

  • 1.25 kg liszt
  • 1 csomag ráma margarin
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 db tojás
  • 3 db főtt áttört burgonya
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál só (ízlés szerint!)

Elkészítés

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tészta hozzávalóit, végül a tejben felfutott élesztővel sima tésztát dagasztunk. Kb 1-2 órát pihentetjük letakarva a tésztánkat. Ha van időnk hajtogathatjuk is, és megszorultjuk a rétegeket sajttal.

Ezután lisztezett munkalapon 1.5 cm-re vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két tenyerünk élével picit megformázzuk (mintha agyagoznánk például), és sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket. Maximális hőmérsékleten sütjük, mert különben kiszárad! Nem kell félni tőle, át fog sülni, és isteni finom puha lesz a pogácsánk! :)


Pogácsa (nagyon finom, puha) recepthez kapcsolódó receptek

Pogácsa (nagyon finom, puha)

Pogácsa (nagyon finom, puha)

Igazi krumplis pogácsa recept!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Pogácsa (nagyon finom, puha) recepthez

thumb
Agica40 - 2011. december 13.
Köszönöm! :D
Liza - 2011. december 13.
Gyönyörü a kép, és a recept is! Gratulálok!