Püspökkenyér recept

Püspökkenyér

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

95 perc

Megnézték:
5729

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Uzsonnára kávé vagy tea mellé jól illik ez a klasszikus püspökkenyér, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető,mindig finom, és sokáig eltartható.

  • 6 dkg mazsola
  • 3 dkg cukrozott citromhéj
  • 3 dkg cukrozott narancshéj
  • 25 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 0.5 kiskanál vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 evőkanál rum zsiradék
  • zsemlemorzsa a formához

Elkészítés

Mossuk meg a mazsolát, és itatgassuk szárazra. Vágjuk kis kockákra a cukrozott citrom és narancshéjat, és valamennyi hozzávalót keverjük össze alaposan a liszttel.

A tojásokat keverjük habosra a cukorral és 1 csipetnyi sóval. Forgassuk bele a gyümölcsöket és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá lassan, állandó keverés mellett a szobahőmérsékletű vajat és a rumot.

Kenjük ki a gyümölcskenyérformát, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Töltsük bele a tésztát, és süssük a sütőben 75 percig.

Más változat. Készítsük el a receptet mazsola és cukrozott narancshéj nélkül.

Újabb változat. Készítsük el a püspökkenyeret az előző változat szerint, de tegyünk a tésztájába 10 dkg darált diót vagy mandulát is.

Tipp:

Felső/alsó láng: 175 °C
Gáz: 2. fokozat


Püspökkenyér recepthez kapcsolódó receptek

Püspökkenyér

Püspökkenyér

Uzsonnára kávé vagy tea mellé jól illik ez a klasszikus püspökkenyér, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető,mindig finom, és sokáig eltartható.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés