Raffaello szelet recept

Raffaello szelet

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
10352

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Új, ingyenesen letölthető ebook epres süteményekkel!




A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • csipet só
  • 10 dkg finomliszt
  • 15 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 6 db tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

A tetejére:

  • 7 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjéket a sóval és a porcukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 160 fokra melegített sütőben kb. 20 percig sütjük vigyázva, hogy ki ne száradjon.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás pudingporral, a vaníliás cukorral a sóval és a tejjel lábosban kikeverjük, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat a porcukorral jól kikeverjük, és a kihűlt pudinghoz kavarjuk. A tetejét megszórjuk a kókuszreszelékkel.


Raffaello szelet recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés