Rakott kel recept

Rakott kel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Kautz József

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
800

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy kicsit időigényesebb, de megéri a fáradságot

6 személyre

  • 2 kg kelkáposzta
  • 70 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
  • 20 dkg rizs
  • 5 dl tejföl
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 2.5 teáskanál pirospaprika
  • 15 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós vízben 10-15 percig főzzük.

A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát és a szalonnát apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst.

Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk tejföllel.

Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Rakott kel recepthez kapcsolódó receptek

Rakott kel

Rakott kel

Egy kicsit időigényesebb, de megéri a fáradságot

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés