RÉPA TORTA recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
kato

Nehézség:

Megnézték:
1682

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Aki még nem kóstolta próbálja ki ezt a finom mégis különleges tortát, amelyet még nyuszika is megirigyelne.

  • 50 dkg sárgarépa
  • 25 dkg krémsajt
  • 2.5 dl étolaj
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg barna cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál gyömbérpor
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 15 dkg dióbél

A krémhez:

  • 15 dkg szeletelt mandula
  • 15 dkg mazsola
  • 20 dkg mascarpone
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • kevés gyümölcslekvár

Elkészítés

A sárgarépát lereszeljük, a diót ledaráljuk, és az egészet összekeverjük a többi anyaggal. Az így elkészült tésztát kikeverjük, majd egy tortaformába öntjük és közepes meleg sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Ha kész kivesszük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt a torát három részre vágjuk, és minden lapot megkenünk lekvárral.

Ezután elkészítjük a krémet: A mascarponét vajjal és porcukorral habosra keverjük, majd ezzel a krémmel megkenjük a tortalapokat és a torta oldalát is bevonjuk. Ha kész szeletelt mandulával díszítjük az oldalát a tetejére pedig aszalt gyümölcsöt teszünk, mazsolával keverve.


A kép nem található/var/www/receptvarazs.hu/

RÉPA TORTA

Aki még nem kóstolta próbálja ki ezt a finom mégis különleges tortát, amelyet még nyuszika is megirigyelne.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) RÉPA TORTA recepthez

Dr.Sass Zoltánné Katona Edit - 2010. május 03.
Én csak kérdezni szeretném, hogy nem tévedés ez a sok cukor a répatorta tésztájéba? Kicsit sokallom.