Rizskók recept

Rizskók

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nagy Andrea

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
4963

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!

A rizs piskótába (r)ejtve.

Ingyenesen letölthető sütés nélküli sütemény receptek!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg rizs
  • 0.5 kávéskanál só
  • 0.75 liter tej
  • 4 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 kávéskanál vaníliaaroma
  • 4 db tojás

Elkészítés

A rizst annyi vízzel, ami ellepi, és kis sóval feltesszük főni. Ha a víz elfő rajta, a tejet is hozzáöntjük. Ha a tejben is megdagad, elkeverjük benne a vajat, a cukrot, vaníliás cukrot, aromát, és hagyjuk kihűlni. (Csak azért tart sokáig az elkészítése, mert jó egy óra alatt hűl ki a rizs.)

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kis sóval kemény habbá verjük, majd a sárgáját is felkeverjük. Először a sárgáját keverjük a hideg rizshez, majd óvatosan a tojáshabot is. Kivajazott, kimorzsázott tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük meg. Körülbelül fél óra alatt lesz kész.

Rizskók recepthez kapcsolódó receptek

Rizskók

Rizskók

A rizs piskótába (r)ejtve.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés