Rösti nyers burgonyából recept

Rösti nyers burgonyából

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
5470

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nincs otthon semmi? Ne röstelkedjék! Süssön rösztit!

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 4 evőkanál zsír vagy olaj

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beletesszük a forró zsiradékba, meghintjük sóval, majd alaposan átforgatjuk.

Fedő alatt, közepes lángon, többször megkeverve kb. 20-30 percig sütjük, majd fedő nélkül nagy lángon további 20 percig pirítjuk. A sütés vége felé a burgonyareszelékből korongokat formázunk. (Ekkor már nem keverjük.)


Rösti nyers burgonyából recepthez kapcsolódó receptek

Rösti nyers burgonyából

Rösti nyers burgonyából

Nincs otthon semmi? Ne röstelkedjék! Süssön rösztit!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rösti nyers burgonyából recepthez

Karcsi - 2011. december 22.
tuti, hogy 40-50 perc sütéstôl szénné ég a krumpli.
thumb
Receptvarázs - 2011. április 20.
Kedves Ilka, ez egy alternatív módon készült röszti, működik így is :) úgy képzeld el, hogy egyszerre akkora adagot tesz a serpenyőben, ami teljesen befedi (előtte kinyomkodja a reszelt krumplit), egyben süti, pirítja, majd a végén csinál belőle kisebb korongokat, tehát a nagy korongot szedi szét. És nem kell bele más fűszer, így nagyon erőteljesen érvényesül a krumpli íze.
thumb
Ilka - 2011. április 20.
Ezt én nem értem, egyben teszi bele a zsiradékba az összes burgonyát minden fűszerezés (kivéve só) nélkül, és mi fogja össze? Tojás nem kell bele? És miért akkor készítünk belőle korongokat, amikor már majdnem kész? Nem lenne egyszerűbb a hagyományos röstit megsütni?