Rumos almás-diós rácsos recept

Rumos almás-diós rácsos
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
145

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a süteménynek annyira piha a tésztája, hogy majd elolvad a szájunkban.Az illata pedig a rumtól csalogató.Akár ünnepekre is elkészíthetjük, mert nem vallunk szégyent vele.Minden egyes pitét, lepényt örömmel készítek, mert nincs egyforma ízű, és zamatú süti!
6 személyre

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 45 dkg süteményliszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,25 dl rum
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg barnacukor
  • 50 dkg reszelt alma kifacsarva
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj-szegfűszeg-csillagánizs
  • rum egy kevés, és vanília aroma

Elkészítés

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból egy robotgéppel sima tésztát gyúrunk, majd 1 napra a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a kifacsart almareszeléket a cukorral feltesszük a tűzhelyre, és pároljuk.Fűszerezzük, és a diót hozzákeverjük. Pár percig kavargatjuk, míg az alma megpuhul.Ezután hagyjuk kihűlni.

A tésztát másnap elővesszük, és 3/4 részéből kinyújtjuk a közepes méretű tepsire való tésztát.Megböködjük villával, majd az diós-almás masszát rákenjük egyenletesen. A maradék tésztát elosszuk,és rácsokat sodrunk a tetejére.200 fokos légkeveréses sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük 185 fokon. Vaníliás porcukorral megszórjuk, és szeleteljük négyzetekre.


Rumos almás-diós rácsos

Rumos almás-diós rácsos

Ennek a süteménynek annyira piha a tésztája, hogy majd elolvad a szájunkban.Az illata pedig a rumtól csalogató.Akár ünnepekre is elkészíthetjük, mert nem vallunk szégyent vele.Minden egyes pitét, lepényt örömmel készítek, mert nincs egyforma…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés