Sajtos puffancs recept

Sajtos puffancs

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
madocsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
5082

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Remek vendegváró, finom és nagyon gyorsan elkészíthető recept

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




  • 2.5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg reszelt trapista
  • 4 db tojás
  • csipetnyi fehérbors

A puffancsok tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg sajt

Elkészítés

A tejet a vajjal fel kel forralni. Mikor forr tegyétek bele a lisztet és keverjétek el csomómentesre.

Ha kicsit kihűlt a massza, tegyetek bele a felvert tojásokat, a lereszelt sajtot valamint a sót meg a borst és keverjetek alaposan össze, míg egy egynemű masszát nem kaptok.

Az egész tésztát tegyetek egy habzsákba, vagy ennek híján egy nejlonzacskóba, aminek kicsit levágtatok az egyik sarkat, és nyomkodjatok mogyorónyi kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejüket kenjetek meg a tojássárgával, tegyetek rá egy kis reszelt sajtot, és mehet is a 180 fokos sütőbe. Gyorsan elfogy, így csináljatok nagyobb adagot belőle!


Sajtos puffancs recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos puffancs

Sajtos puffancs

Remek vendegváró, finom és nagyon gyorsan elkészíthető recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sajtos puffancs recepthez

Tóth Lajosné - 2014. május 02.
Nagyon jól néz ki,olcsó,a leírtakból ítélve finom is.Kifogom próbálni!