Sajtos rúd recept

Sajtos rúd

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2987

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!

Ropi, mi leszel, ha nagy leszel? Sajtos csavart rúd

Ingyenesen letölthető sütés nélküli sütemény receptek!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg reszelt parmezán
  • 2 kiskanál édeskömény
  • 1 kiskanál mustármag
  • 1 kiskanál mák
  • 1 kiskanál köménymag
  • 0.5 kiskanál fekete szezámmag
  • 0.5 kiskanál szezámmag
  • 0.5 kiskanál fokhagymapor
  • 0.5 kiskanál őrölt fekete bors
  • 0.25 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál kurkuma
  • 0.25 kiskanál pirospaprika
  • 1 csipet Cayenne-bors
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál víz
  • kevés liszt a nyújtáshoz
  • 1 csomag leveles tészta

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. Kibélelünk 2 sütőlapot sütőpapírral. A sajtot és a fűszereket összekeverjük.

A felvert tojást elkeverjük a vízzel. Enyhén lisztes munkalapon kinyújtjuk a leveles tésztát, és megkenjük egy kevés tojásos keverékkel. A sajtos keverék felét egyenletesen szétosztjuk rajta, és belisztezett sodrófával enyhén belenyomjuk a tésztába. Megfordítjuk, és a másik oldalát is megfűszerezzük.

A tésztát 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat óvatosan megcsavarjuk, rátesszük a sütőlapokra, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Legjobb, ha még aznap elfogyasztjuk, de légmentes dobozba zárva egy éjszakán át eláll.

Sajtos rúd

Sajtos rúd

Ropi, mi leszel, ha nagy leszel? Sajtos csavart rúd

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés