Sárgabarackos süti recept

Sárgabarackos süti

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1387

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kajszi a majszoláshoz - meg pár alapanyag!

Karácsonyi ehető ajándékok

Ingyenesen letölthető e-book!

Karácsonyi ehető ajándékok - Ingyenesen letölthető e-book!

Név: *

email cím:

Elfogadom a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 12 dkg Rama + a formába, porcukor

A töltelékhez:

  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál só
  • 2 db tojás
  • 20 dkg barna cukor
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 7.5 dkg dió

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a Ramát, elektromos keverővel nagyjából összedolgozzuk, majd kézzel is elmorzsoljuk.

A tésztát egy 20x20 cm-es, Ramával vékonyan kikent mélyebb sütőformába nyomkodjuk, 25 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből (a sütőt továbbra is melegen tartjuk).

A töltelékhez az apróra vágott barackot felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, pár perc alatt puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

A lisztet és a sütőport a sóval együtt átszitáljuk. A felvert tojáshoz hozzákeverjük a barna cukrot és a vaníliát, majd a lisztes keveréket, a barackot és az apróra vágott diót, és a tésztára simítjuk.

A sütit visszatesszük a sütőbe, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd félretesszük hűlni. A sütőformából kivéve kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.


Sárgabarackos süti recepthez kapcsolódó receptek

Sárgabarackos süti

Sárgabarackos süti

Kajszi a majszoláshoz - meg pár alapanyag!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés