Sóban sült csirke recept

Sóban sült csirke

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
3053

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sóban sült csirke recept zöldfűszerekkel

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db egész csirke
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ág majoranna
  • 3 ág tárkony
  • 1.5 kg só
  • 12 db tojásfehérje

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A csirke hasüregét

megtöltjük a zöld fűszerekkel, a lábait pedig összekötjük konyhai kötözőzsineggel.

A sót és a tojásfehérjét kézzel alaposan összedolgozzuk, az egyharmadát egy alufóliával kibélelt tepsibe rendezzük, és ráhelyezzük a csirkét.

A maradék sóval teljesen beburkoljuk a csirkét, majd kb. 70 percig sütjük. A sütőből kivéve 10 percig állni hagyjuk, majd a sókéreg eltávolítása után darabokra vágjuk és tálaljuk.


Sóban sült csirke recepthez kapcsolódó receptek

Sóban sült csirke

Sóban sült csirke

Sóban sült csirke recept zöldfűszerekkel

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés