Sült csirkemell olasz sajtmártással recept

Sült csirkemell olasz sajtmártással
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3432

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A metélt gyorsan kifő, a csirkemell pedig hamar kisül, így percek alatt tálalható a laktató tésztaétel. Friss zöldfűszerekkel megszórva még ínycsiklandóbb.

4 személyre

  • 4 db csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olaj
  • 40 dkg hosszúmetélt (Fetuccine)
  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 fej kis hagyma
  • 4 levél levél és bóbita bazsalikom
  • 1 dl húsleves alaplé
  • 0.5 db citrom leve és héja
  • 12 dkg mascarpone (olasz sajtkrém)
  • cayenne-i bors
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkemellfiléket sóval borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajon többször megfordítva pár perc alatt megsütjük midkét felét.

Közben a metélt tésztát forrásban lévő, sós vízben 8 perc alatt kifőzzük. A paradicsomokat félbe, a vöröshagymát vékony cikkekere vágjuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük. A paradicsomot,és a hagymacikkeket a csirkehús mellé szórjuk.1 percig sütjük.A krémsajthoz keverjük a húslét és a citrom levét, és a húsra öntve szépen elkeverjük.Sóval, cayenne-i borssal,és őrölt borssal fűszerezzük. A leszűrt tésztára halmozzuk, és bazsalikommal diszítve tálaljuk.


Sült csirkemell olasz sajtmártással recepthez kapcsolódó receptek

Sült csirkemell olasz sajtmártással

Sült csirkemell olasz sajtmártással

A metélt gyorsan kifő, a csirkemell pedig hamar kisül, így percek alatt tálalható a laktató tésztaétel. Friss zöldfűszerekkel megszórva még ínycsiklandóbb.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés