Sült tarja egyben sütve, hagymás sültburgonyával, párolt almáskáposztával recept

Sült tarja egyben sütve, hagymás sültburgonyával, párolt almáskáposztával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

90+ perc

Megnézték:
5837

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyobb darab húst vásároljunk, hogy elkészítve lefagyaszthassuk egy részét. Így a hét bármelyik munkától zsúfolt napján kevés idő alatt gyors ebédet, vacsorát készíthetünk belőle - más ’köntösben’.

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 kg kicsontozott tarja
  • 3 evőkanál házi zsír
  • 2 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor
  • 3 db összeroppantott borókabogyó
  • 6 gerezd vágott fokhagyma

Elkészítés

A fokhagyma kivételével a sóval kevert fűszerekkel alaposan bedörzsöljük a húst, pár óráig hűtőben érleljük. A zsírt serpenyőben felforrósítjuk, a hús minden oldalára és a két végére is piros kérget sütünk. Sütőtálba öntjük a visszamaradt zsíros szaftot, hozzátesszük a fokhagymát és a pácolás alatt keletkezett levet is.

Belehelyezzük a húst, és fedő nélkül, 160 fokon 70-80 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk az ízes lével. Amint kész, kivesszük, lefedve pihentetjük, majd langyosan szeleteljük. Tálaláskor felforrósítjuk, és a hús sülése alatt elkészített almás káposztával, hagymás sültburgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Sült tarja egyben sütve, hagymás sültburgonyával, párolt almáskáposztával recepthez kapcsolódó receptek

Sült tarja egyben sütve, hagymás sültburgonyával, párolt almáskáposztával

Sült tarja egyben sütve, hagymás sültburgonyával, párolt almáskáposztával

Nagyobb darab húst vásároljunk, hogy elkészítve lefagyaszthassuk egy részét. Így a hét bármelyik munkától zsúfolt napján kevés idő alatt gyors ebédet,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés