Sülthús zöldségtállal recept

Sülthús zöldségtállal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
4272

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az étel burgonyás egytálnak indult, majd meggondolván magam, félidőben zöldségkocka félével gazdagítottam a sültes-burgonyás tálat, ami a végére kellően megízesedett a szaftban és roppanósra sült.

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg vastag sertéscomb karéj csonttal
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál házi zsír
  • 60 dkg burgonya
  • 1 db cukkini
  • 0.5 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • sülthús fűszer
  • csipet bors

Elkészítés

Előző nap mustár-bors-olaj keverékével alaposan megkenjük a husit, folpackba csomagolva sütésig pihentetjük.

Felforrósított vas- vagy teflonserpenyőben mindkét oldalán kissé megpirítjuk a pácból kivett és megtörölgetett húst. Megsózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, a szaftjával és 1 evőkanál zsírral együtt hőálló tálba tesszük, mellérakjuk az apró, félbevágott, kicsit megsózott, nyers burgonyát, 3 kanál vizet. 160 fokos sütőbe helyezzük fedő nélkül, 45 perc után a kockára vágott zöldségeket is hozzáadjuk, összeforgatjuk az ízes szafttal, még negyedóráig sütjük.

Puha kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Sülthús zöldségtállal recepthez kapcsolódó receptek

Sülthús zöldségtállal

Sülthús zöldségtállal

Ez az étel burgonyás egytálnak indult, majd meggondolván magam, félidőben zöldségkocka félével gazdagítottam a sültes-burgonyás tálat, ami a végére kellően…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés