Szalagos fánk recept

Szalagos fánk
4 11

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5118

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nyaraláson készítettem, mivel vittem élesztőt, ezt találtam ki, hogy megcsináljam, az egész családnak és a vendégeknek is ízlett.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • olaj a sütéshez

A tetejére:

  • házi sárgabarack lekvár

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk az 1 dl tejben pici cukorral. Amikor már felfuttattuk, összedagasztjuk a liszttel együtt. kb. 40 percig kelesztjük a masszát. Az olajat felforrósítjuk, és elkezdjük kiszaggatni a fánkokat, ezután belerakjuk az olajba, és amikor már az egyik oldala megsült, megfordítjuk.

Ha megsültek, akkor papírszalvétára tesszük, és lecsöpögtetjük az olajat. Így már lehet is fogyasztani, bármilyen lekvárral, de a sárgabarack lekvárral is kitűnő. Ha csak egy kis fánkra gondolsz akkor készítsd el, nem fogsz benne csalódni. Egyszerű, elrontani nem is lehet.


Szalagos fánk recepthez kapcsolódó receptek

Szalagos fánk

Szalagos fánk

Nyaraláson készítettem, mivel vittem élesztőt, ezt találtam ki, hogy megcsináljam, az egész családnak és a vendégeknek is ízlett.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés