Sztrapacska - Brindzás haluska recept

Sztrapacska - Brindzás haluska

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4568

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy igazi sztrapacska nem is juhtúróval készül, hanem brindzával, hmmm.

Új, ingyenesen letölthető ebook epres süteményekkel!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 12 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg juhtúró

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet összedolgozzuk

a tojással és a sóval, és tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát belisztezett felületen kinyújtjuk, metéltet vágunk belőle, majd lobogó sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük.

Míg a tészta fő, a szalonnát pörcösre pirítjuk.

A tésztát összekeverjük a juhtúróval, majd egy hőálló edénybe helyezzük, meglocsoljuk a szalonna kisült zsírjával, és sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk a pirított szalonnadarabokkal.


Sztrapacska - Brindzás haluska recepthez kapcsolódó receptek

Sztrapacska - Brindzás haluska

Sztrapacska - Brindzás haluska

Egy igazi sztrapacska nem is juhtúróval készül, hanem brindzával, hmmm.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sztrapacska - Brindzás haluska recepthez

thumb
vajdamarta - 2013. november 23.
A juhtúró magyar elnevezés, szlovákul bryndza, románul brinza. A sztrapacska - haluska - galuska - nokedli tésztájának összetétele tájanként változó, de a sztrapacska - haluska összetevőiben mindig van reszelt nyers burgonya.
Gyula - 2013. november 23.
Egy igazi sztrapacska brindzával, reszelt burgonyából és lisztből készült haluskával készül,lila hagyma karikával a tetején,a többi stimmel.
thumb
marcello - 2011. október 21.
Nálunk Nógrádban, vagyis Palócföldön csak krumpliból és lisztből csinálják, sem tojást sem vizet nem tesznek bele. De tudom, hogy ezt más vidéken meg már tojásosan készítik. Szóval itt is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás...Egyébként itt a kapcsolódó recepteknél van egy másik sztrapacska recept, ez már krumplival és tojással készül: http://www.receptvarazs.hu/receptek/4272/sztrapacska
mari - 2011. október 18.
Igen én is úgy tudom, hogy burgonyából van.
Erzsébet - 2011. október 18.
Én úgy tudtam, hogy a sztrapacska tésztája az egy olyan galuskatészta, amibe burgonya van reszelve.
Gősi Vali - 2011. augusztus 04.
Marhapörkölttel, vagy halpaprikással elképesztően finom :)
dr.Pásztorné Erdei Éva - 2011. július 04.
Egy kis tejföllel nyakon öntve még fnomabb!