Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu recept

Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Kautz József

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2410

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora

4 személyre

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 20 dkg bacon kockázva
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

A csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágtam.

A csirkemell csíkokat egy kevés olajon, nagy lángon hirtelen átsütöttem.

Egy serpenyőben kipirítottam a bacont, megdinszteltem rajta a vöröshagymát. Rátettem a csirkemellcsíkokat, ízesítettem sóval, őrölt fehér borssal, és rászórtam az apróra vágott fokhagymát. Négy-öt percet együtt pirítottam, majd felöntöttem a tejszínnel. Hozzáadtam a krémsajtot és reszelt sajtot, a tejföllel elkevert mustárt és addig pároltam, míg besűrűsödött mártás sűrűségűre.

Makarónit főztem köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu recepthez kapcsolódó receptek

Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu

Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu

Egy gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés