Tepsis burgonya darált hússal recept

Tepsis burgonya darált hússal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
68757

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kitünő burgonyás, húsos egytálétel, kezdők is elkezdhetik, hiszen csak rakni kell és a sütőben megsül!

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg darált hús
  • 70 dkg krumpli
  • vöröshagyma
  • fűszerek
  • 2 dl főzőtejszín
  • sajt reszelve (füstölt, trapista)
  • 10 dkg füstölt szalonna, vagy bacon szeletek
  • fokhagyma
  • rozmaring
  • petrezselyemlevél apróra összevágva

Elkészítés

A darált húst kevéske olajon az összevágott vöröshagymával elkezdjük sütni, majd befűszerezzük, ízlés szerint, foghagyma, kömény, pirospaprika, rozmaring, petrezselyem, stb. Egy tepsit kiolajozunk, majd beterítjük baconszalonna szeletekkel, a krumplit megtisztítjuk, és kb. 1 cm-es karikákra vágjuk.

Ezzel kezdjük el a rakást, majd folytatjuk a fűszeres hússal, a teteje végül megint krumpli lesz. Ráöntjük a 2 dl főzőtejszínt. Sütőbe tesszük, alufóliával letakarva kb. 40 percig sütjük. Reszelt sajtot is tehetünk rá, annál jobb, ha kétféle sajt van a tetején.


Tepsis burgonya darált hússal recepthez kapcsolódó receptek

Tepsis burgonya darált hússal

Tepsis burgonya darált hússal

Kitünő burgonyás, húsos egytálétel, kezdők is elkezdhetik, hiszen csak rakni kell és a sütőben megsül!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tepsis burgonya darált hússal recepthez

Vira - 2014. június 26. 12345
Így még nem próbáltam, de nagyon finom lehet.

Minden hozzávalóm meg van, így csak az időmet kell rászánnom.
Gratulálok! Köszönöm Vira
vicaa - 2013. október 02. 12345
Szeretném kérdezni fözötejszín helyett lehet mással is készíteni?
Andi - 2012. január 28. 12345
Hasonlót én is szoktam készíteni, de nyers burgonya helyett krumplipürével rétegezem. Ami fontos, hogy a püré ne legyen folyós, ezért, csak vajjal keverem ki ( no milk ). Próbáljátok ki, ISTENI :) :)
Tormáné Szabó Magdi - 2011. december 02. 12345
Milyen népszerü ez a kitünő egytálétel, nekem tegnap ezt kellett elkésziteni a családnak, nagyon finomra sikeredett. Persze ehhez kellett ez a jó recept, ami gyosan elkészithető, egyszerü. Annyit variáltam rajta, hogy csak trapista sajtot reszeltem rá, mert nem volt más, de igy is jó lett.
bankiani - 2011. szeptember 16. 12345
T. Hozzászólók! kb.1 cm-es karikára vágjuk a krumplit. Tőled függ, hogy milyen tepsibe rakod, ha magas, akkor lehet több rétegü, de általában a krumpli, hus, krumpli a variáció. Sok sikert, nem voltam itthon, azért késtem a válaszokkal, elnézést!
amatör - 2011. szeptember 13. 12345
én is ezeket a kérdéseket tenném fel, amit az előttem szóló "zs" is kérdezett :)
zs - 2011. szeptember 09. 12345
Azért van még kérdésem: 1 cm a krumpliszeletek vastagsága? Csak 3 réteg lesz? Krumpli-hús-krumpli? Vagy krumpli-hús-krumpli-hús-krumpli? Milyen vastag/magas legyen a húsos rész? Hány fokon süssem? Nekem még ez a recept sem elég egyszerű úgy látszik. :)
bankiani - 2011. szeptember 03. 12345
Örülök, hogy megcsináltad és köszönöm a dicséretet, csak igy tovább, vannak még egyszerü jó receptjeim, nézegesd.
Tüncsettó - 2011. szeptember 02. 12345
Nagyon finom, megcsináltam. Az egész családnak nagyon ízlett.