Tepsis karaj recept

Tepsis karaj
5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
35466

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindent egy helyen - ízek, illatok, színek a tepsiben!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg csontos sertéskaraj
  • 3 db citrom leve
  • 2 dl + 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál koriandermag
  • 1 evőkanál frissen aprított oregánó
  • 0.5 evőkanál frissen aprított kakukkfű
  • 12 szem bors
  • 2 db padlizsán
  • 4 db burgonya
  • 6 db paradicsom
  • 8 db zsályalevél
  • friss petrezselyem

Elkészítés

A húst a csontok mentén felszeleteljük, és egy nem fémből készült edénybe tesszük. A citromlét elkeverjük 2 dl olívaolajjal, a koriandermaggal, az oregánóval, a kakukkfűvel és a borssal, majd a húsra öntjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A padlizsánt karikára vágjuk, megsózzuk, majd 1 evőkanálnyi olajban enyhén megpirítjuk.

A húst a marináddal együtt egy hőálló edénybe rendezzük úgy, hogy a szeletek közé tesszük a padlizsánt, a karikára vágott krumplit és paradicsomot, valamint a zsályaleveleket, és sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel.


Tepsis karaj recepthez kapcsolódó receptek

Tepsis karaj

Tepsis karaj

Mindent egy helyen - ízek, illatok, színek a tepsiben!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tepsis karaj recepthez

Babi - 2011. július 21.
Finom lehet, jól néz ki.
HHenike - 2011. július 21.
Nem kell a húst kicsit ki klopfolni?