Tepsis sajtos hús recept

Tepsis sajtos hús

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
schmartin

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
27024

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy klasszikus étel, mondhatni leporolni való recept.

  • 6 szelet szelet sertéskaraj
  • 20 dkg sima és füstölt sajt (pl. pannónia, gouda)
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • főzőmargarin / vaj

Elkészítés

A húst sóval és borssal megszórjuk, majd szép vékonyra klopfoljuk. Kikenünk egy tepsit főzőmargarinnal, majd belehelyezzük a szeleteket egymás mellé.

A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk az olívaolajat. Ezzel megkenjük, meglocsoljuk a húsokat, majd ráfektetjük a szeletekre vágott, kívánt fajtájú sajtot. Sokan reszelik a sajtot, ám a szeletekre vágott sajt szebben sül meg, és gusztusosan nyúlós lesz a húson.

A hagymát vastagabb szeletekre karikázzuk és lazán a szeletek közé helyezzük.

Előmelegített sütőben 160-180 fokon 20 percig sütjük, illetve addig, míg a hús megpuhul és a teteje szépen megpirul.

Köretként krumplit javaslunk; elsősorban pürével a legjobb.


Tepsis sajtos hús recepthez kapcsolódó receptek

Tepsis sajtos hús

Tepsis sajtos hús

Egy klasszikus étel, mondhatni leporolni való recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tepsis sajtos hús recepthez

Ági - 2012. március 19.
Szia! Próbáld ki úgy is,hogy a husit megkened egy kis mustárral!!!!! Üdv:Ági
schmartin - 2011. szeptember 25.
Ágnes: köszönöm, örülök, hogy tetszik!
schmartin - 2011. szeptember 25.
Szilvia: igen, ott kell hozzáadni a tojást, köszönöm a kérdést
Gergely Ágnes - 2011. szeptember 24.
Kiiváló!Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!l
Staudinger Szilvia - 2011. augusztus 15.
a tojást a tejfölös liszttel keverjük el? mert azt nem írtad bele! köszönöm a választ!
Babi - 2011. július 21.
Ezt szoktam csinálni, finom és szereti mindenki.