Tiramisu házilag recept

Tiramisu házilag
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
19551

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Jobban szeretem az eredeti tiramisu receptet, mert ez volt az első olasz recept, amit megtanultam.

4 személyre

  • 2 dl feketekávé
  • 3 ek amaretto likőr
  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 250 g mascarpone krémsajt
  • 25 dkg babapiskóta
  • 1 ek kakaópor (jó minőségű)

Elkészítés

Egy hosszúkás jénai tál erre a célra pont megfelel.

Elkészítés: a feketekávét kikeverjük a likőrrel. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliással, valamint a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Összekeverjük a tojássárgájával készült krémet a mascarpone krémmel és lazán belekeverjük a tojáshabot. A piskóta felét a tálba sorban elhelyezzük és mindegyiket belemártjuk a likőrös kávéba. Rákenjük a krém felét, ráhalmozzuk a következő sor mártott babapiskótát, majd a maradék krémmel befedjük. Kakaóporral megszitáljuk, amit egy kis szűrő segítségével készítek.

Fogyasztás 24 óra múlva, miután jól lehűtöttük. Másnap vizes késsel kockára vágjuk.

Tanácsok, tippek

Hogy díszesebb legyen, marcipánkrumlival dekorálom.


Tiramisu házilag recepthez kapcsolódó receptek

Tiramisu házilag

Tiramisu házilag

Jobban szeretem az eredeti tiramisu receptet, mert ez volt az első olasz recept, amit megtanultam.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés