Tízperces sütőporos fánk recept

Tízperces sütőporos fánk
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
12504

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerűen, kevés alapanyagból, gyorsan elkészíthető édesség.

4 személyre

  • 25 dkg liszt (+2 ek ha szükséges)
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 db kisebb tojás
  • 3 púpos evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 7 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.

Egy másik tálban a tojást simává keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és jól összedolgozzuk.

(Nekem túl ragacsos lett a tészta, ezért még kívánt további 2 evőkanál lisztet.)

Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra elnyújtjuk. Egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. (Nálam 5,5 cm-es volt) Ízlés szerint készíthetünk lyukat is a közepébe. (Ezt én egy alma magház eltávolítóval oldottam meg.)

Bő, forró olajban, közepestől egy picit kisebb lángon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. (Célszerű figyelni, mert gyorsan sül.) Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Porcukorral meghintve és sárgabaracklekvárral kínáljuk.


Tízperces sütőporos fánk recepthez kapcsolódó receptek

Tízperces sütőporos fánk

Tízperces sütőporos fánk

Egyszerűen, kevés alapanyagból, gyorsan elkészíthető édesség.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés